2009 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Atidėliojimo būsena

Kelios valandos siestinio miego išsprendė visus būties/nebūties didžiuosius klausimus. Tik kažkaip truputį lengvai pikta, kad jau blem be to miego, tai normaliai negaliu egzistuot, mano organizmas - mano išdavikas ir visai nerodo noro padirbėt iš kokių nors prikauptų išteklių. NU tegul... Tegul džiaugias kol gali :)
Next opus klausimas - Sąžiningas prisėdimas ir darymas to, ką reikia daryti. Be atidėliojimo/nustūmimo ir pan. Kiek tokių šaunuolių yra, kurie sugeba stebuklingai daryt tai, kas priklauso, čia ir dabar, ne po valandos/pusdienio/savaitės? Nelaukiant jokių deadline'ų... Aš taip grubiai spėju, kad kokie 30%. Aišku, nelogiška atidėliot, bet žmogelis yra tokia keistai apysilpnė būtybė, kuriai geriau patirt daug paskutinės minutės darbų sukeltos depresijos, nei tarkim nuoseklaus ganėtinai ramaus darbo. Spėju, daug kam pažįstama būsena, net nereikia vardint kokiais būdais ir priemonėm vyksta tas atidėliojimo procesas, tačiau juk nėra padėties be išeities:) Aišku, yra ir trečioji rūšis, kuriem pavyksta viskas ir visada. Aš ryškiai ne iš tokių. Nu dar ne vunderkindė:))
Įvairūs gyvenimo būdo formavimo guru pataria tokiais atvejais susidaryt prioritetų sąrašus, vaizdinius, kaip tavo atliktas darbas pagerins gyvenimą ir pan. Aha, taip, o ką daryt, jei net ir tuos dalykus bandai nustumt į šalį?? Nes pvz man tai kolkas menka motyvacija įsivaizdavimas, kad biochemijos mokymasis už 10 metų padarys mane laimingą/gražią/turtingą... (tik prašau, be postringavimų, kad reikia VISKO, nu ne, aš ir be jos sugebėsiu išsiverst).
O tokiais va jau visai kritiniais atvejais aš naudojuosi mini gudrybe - visus maloniuosius ir niftemu reikalus atidedu 10 minučių ( paskata-10 minučių yra lb nedaug ne itin maloniai veiklai) ir per jas pasistengiu padaryt bent labai minimalią dalį būtinųjų darbų. Esmė- nemaža tikimybė, kad per tas 10 minučių užsikabinsi ir nebegrįši prie laiko švaistymo. Nepavyksta? Ką gi, tu dešimtminučių bandymų gali daryt labai daug:)
O didžiausia paskata mokytis jau dabar man yra vaizdinys, kad prieš egzaminą vietoj 3-5 parų zombiško mokymosi, aš sau ramiai leidžiu laiką kokiam nors ten Spa, arba bent jau kaip minimum pirtis-vanduo programoj:) mmmm, gero sekso programa irgi tinka.

4 komentarai: